DURERE DE COT – afectiuni si tratament

Ce este durerea de cot?

Durerea la nivelul cotului poate fi cauzată de mai multe afecțiuni sau leziuni. Pentru a determina cauza exactă a durerii și pentru a primi tratamentul adecvat, este important să consultați un medic sau un kinetoterapeut.

Afecțiuni

01.

Epicondilita laterală (cotul tenismenului)

Aceasta este o afecțiune în care tendoanele care se atașează de epicondilul lateral al cotului devin inflamate din cauza suprasolicitării. Poate apărea la persoanele care practică tenis sau alte activități care implică mișcări repetitive ale antebrațului.
02.

Epicondilita medială (cotul jucătorului de golf)

Similar cu epicondilita laterală, această afecțiune implică inflamația tendoanelor care se atașează de epicondilul medial al cotului. Poate fi cauzată de mișcările repetitive asociate cu golful și alte sporturi.
03.

Fractura sau leziunea cotului

O fractură sau leziune a osului cotului poate provoca durere severă și necesită tratament adecvat.

Diagnosticul durerilor de cot

Tratamentul pentru durerea de cot depinde de cauza specifică și de severitatea durerii. Acesta poate include fizioterapie, kinetoterapie, crioultrasunet etc. Este important să consultați un medic sdau un kinetoterapeut pentru evaluare și diagnosticare corectă și pentru a primi recomandările de tratament potrivite pentru situația dvs.

Specialiștii centrului nostru vă pot ajuta în diverse cazuri și afecțiuni ale articulației cotului, oferindu-vă diagnostic și tratament profesionist și individualizat.