Fă-i copilului tău un prieten nou – kinetoterapeutul
Tendința de a ne cocoșa, cu umerii lăsați în față, fără grija poziționării corecte a corpului, se formează încă din copilărie, atunci când nu se ține cont de necesitatea respectării unor reguli și deprinderi. O deficiență a poziției este și rezultatul leneviei musculare și problemelor musculare dezvoltate în timp. Ne dau „o mână de ajutor” ghiozdanul ales nepotrivit, purtat doar pe un umăr și încărcat peste măsură, timpul petrecut la calculator sau în aplecare asupra telefoanelor, sedentarismul, lipsa unui minim de exerciții fizice, a gimnasticii matinale ș.a.
Dar cum ar fi să ne creștem copiii educați deplin și în acest sens – verticalitatea și sănătatea corpului?
… E mai mult o întrebare retorică. Orice părinte își dorește tot ce este mai bun pentru copilul său, de aceea, cu siguranță, soluțiile sănătoase se află pe lista de priorități. Și atunci… zicem să trecem la acțiune.
Copilul tău poate deveni mai sănătos în timpul unui joc. Cum? Când camaradul de joc este kinetoterapeutul. Iar esența jocului sunt exercițiile fizice.
O gimnastică interactivă și ambianța plăcută nu au cum să sperie copilul, dimpotrivă, îl vor convinge să vrea să revină, să-și formeze deprinderi sănătoase și să aibă grijă întreaga viață de propriul corp. Iar în timp ce copilul va percepe vizita la kinetoterapeut drept o pauză de mișcare interesantă și plăcută, medicul va reevalua indicatorii funcționali și ritmul de dezvoltare al copilului în plan somatic și fiziologic, determinând lacunele și disfuncțiile catenelor musculare ale aparatului locomotor și lucrând la soluționarea acestora. Consultarea kinetoterapeutului este investiția într-un corp și o minte sănătoasă, iar startul exercițiilor kinetice este recomandat în special la vârsta cuprinsă între 6-10 ani.
Rezultatele cu siguranță te vor impresiona
Kinetoterapia formează poziția corectă a corpului, dar și îmbunătățește mobilitatea, menține starea de bine, combate efectele unui stil de viață nesănătos, scade riscul de accidentare, sporește rezistența la efort fizic, îmbunătățește tonusul muscular, crește flexibilitatea, înlătură tulburările de echilibru și sunt colacul de salvare în reabilitarea după o traumă fizică.
Apropo, prietenia cu kinetoterapeutul poate începe de pe când copilul tău este încă în burtică. Și asta pentru că exercițiile kinetice sunt extrem de utile femeilor însărcinate, contribuind la fortificarea mușchilor, a poziției corpului și la pregătirea pentru o naștere ușoară și recuperare rapidă și calitativă.
Ți-am dat un subiect de gândit? Ne bucurăm și te așteptăm cu drag la Kinetica să și testezi tratamentul kinetoterapeut și să te bucuri de rezultatele acestuia alături de copilul tău. Găsești detalii aici.