Durere de glezna si picior - afectiuni si tratament

Ce este durerea de gleznă și picior ?

Durerea la nivelul gleznei sau piciorului poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv leziuni, suprasolicitare, afecțiuni medicale sau probleme structurale. Este important să identificați cauza exactă a durerii pentru a primi tratamentul adecvat.

Iată câteva posibile cauze ale durerii la nivelul gleznei și piciorului:

Ruptură de tendon ahileean, este o leziune traumatică a tendonului ahileean, care este situat în partea din spate a gleznei și conectează mușchii gambei cu călcâiul. Aceasta este una dintre cele mai frecvente leziuni ale tendoanelor care apar în special la sportivii activi, dar poate afecta pe oricine.

Pintenii calcaneeni sunt niște proeminențe osoase care se formează la nivelul calcaneului. Pacientul resimte durerea când se ajunge la inflamarea fasciitei plantare. Tratamentul cel mai eficient în acest caz sunt undele de șoc sau Schock wave, fizioterapie și kinetoterapie.

Această afecțiune afectează fascia plantară, un ligament care se întinde de la călcâi la degetele de la picior. Cauzează dureri la călcâi sau în partea inferioară a piciorului.

Fracturile osoase la nivelul gleznei sau piciorului pot cauza durere severă și necesită tratament adecvat (fractura maleolară, fractura calcaneu etc.).
O entorsă apare atunci când ligamentele care susțin articulația gleznei sunt întinse sau rupte, de obicei ca urmare a unei răsuciri sau căderi.

Diagnosticul durerilor de gleznă și picior

Pentru a stabili diagnosticul corect și pentru a primi tratamentul adecvat, este esențial să consultați un medic sau un kinetoterapeut. Tratamentul poate include fizioterapie, kinetoterapie, crioultrasunet, schock wave (unde de șoc), conceptul Maitland etc. sau în cazuri mai grave, intervenții chirurgicale. Nu ezitați să căutați ajutor medical dacă aveți dureri la nivelul gleznei sau piciorului care persistă sau se agravează.

Specialiștii centrului nostru vă pot ajuta în diverse cazuri și afecțiuni ale articulației gleznei și piciorului, oferindu-vă diagnostic și tratament profesionist și individualizat.