RECUPERAREA COLOANEI VERTEBRALE

Recuperarea coloanei vertebrale

Recuperarea coloanei vertebrale este un proces complex care implică abordări multidisciplinare și personalizate pentru a ajuta pacienții să-și îmbunătățească funcționalitatea, să amelioreze durerea și să obțină o calitate mai bună a vieții în cazul afecțiunilor sau leziunilor coloanei vertebrale. Aceasta poate varia în funcție de tipul afecțiunii sau leziunii, precum și de nevoile și starea pacientului.

2000+ Pacienți
5.0(100+Recenzii)

IMG_E5302

Evaluarea inițială

Kinetoterapia

Modalități de tratament

Educarea pacientului

Iată câteva posibile cauze ale durerii la nivelul coloanei vertebrale:

Pentru a dezvolta un plan de recuperare eficient, este esențial să se efectueze o evaluare detaliată a stării coloanei vertebrale, a mobilității, a forței musculare și a simptomelor. Evaluarea poate include imagistică medicală (RMN, CT, radiografii), evaluarea funcțională și istoricul medical al pacientului.

Kinetoterapia joacă un rol important în recuperarea coloanei vertebrale. Kinetoterapeutul elaborează exerciții personalizate pentru a îmbunătăți mobilitatea, a întări musculatura de susținere și a îmbunătăți postura. Aceste exerciții pot include stretching, exerciții de core și de stabilizare, și tehnici de eliberare a tensiunii musculare.

Kinetoterapeuții specializați utilizează tehnici de terapie manuală pentru a ameliora durerea, a îmbunătăți mobilitatea articulațiilor coloanei vertebrale și pentru a corecta dezechilibrele musculare.

Modalitățile de tratament precum terapia cu ultrasunete, electroterapia sau terapia cu laser, tecar terapia, terapia Trigger points pot fi folosite pentru a reduce durerea, a ameliora inflamația și a stimula vindecarea.

Pentru pacienții care suferă de dureri cronice sau severe, managementul durerii poate include tehnici precum terapia cu căldură (tecar terapia) sau gheață (crioterapia), tehnici de relaxare și modalități non-medicamentoase de ameliorare a durerii.

10 ani de experiență profesională
IMG_E5053

Despre noi

Lideri in domeniul recuperariii kinetice

Suntem mândri să fim lideri în domeniul recuperării kinetice și să ne dedicăm resursele și cunoștințele noastre pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și vitalitatea. Dacă suferiți de dureri de spate, dureri de articulații, ați avut un accident vascular cerebral sau vă confruntați cu probleme post-traumatice, suntem aici pentru a vă oferi soluțiile de care aveți nevoie.

Obține o consultație Gratuită la un medic la kinetoterapeut

Programează-te la o consultație

Activitatea noastră principală este orientată pe patru departamente principale:

IMG_E5302