FIZIOTERAPIE

FIZIOTERAPIE

Fizioterapia este un domeniu medical specializat care utilizează tehnici fizice și a dispozitivelor electrice și a altor tehnologii pentru a ajuta la reducerea durerii, ameliorarea inflamației și îmbunătățirea funcției musculare și a țesuturilor.

2000+ Pacienți
5.0(100+Recenzii)

IMG_E5227 (1)

Crioultrasunet

Crioterapia

Tecar terapia

Electroterapia

Ultrasunet

Shockwave

FIZIOTERAPIE

Dintre procedurile de fizioterapie de maximă rezultativitate utilizate în centrul nostru de reabilitare medicală Kinetica sunt:

Crioultrasunet, cunoscut și sub denumirea de terapie combinată cu ultrasunete și crioterapie, este o tehnică terapeutică care implică utilizarea ultrasunetelor și a temperaturilor reci pentru a trata afecțiuni și leziuni ale țesuturilor moi. Această tehnică combină beneficiile terapiei cu ultrasunete și ale crioterapiei pentru a obține efecte terapeutice sinergice.Acest tip de terapie poate fi folosit pentru a trata durerile musculare, inflamația, edemele, leziunile țesuturilor moi și alte afecțiuni similare. Beneficiile crioultrasunetului pot include reducerea inflamației, ameliorarea durerii, stimularea vindecării țesuturilor și îmbunătățirea mobilității.

Crioterapia reprezintă utilizarea temperaturilor extreme reci în scopuri terapeutice. Această tehnică implică expunerea corpului sau a anumitor zone ale acestuia la temperaturi foarte scăzute. Este adesea folosită în cazul leziunilor sportive, entorse, contuzii sau în recuperarea postoperatorie.

Tecar terapie – acest tip de terapie implică transmiterea de energie electromagnetică în țesuturile corpului pentru a stimula vindecarea și pentru a trata diferite afecțiuni.
TECAR este utilizat în diverse situații medicale, inclusiv pentru recuperarea după leziuni, pentru tratarea durerilor musculare și articulare, pentru reducerea inflamației și pentru îmbunătățirea mobilității.

Electroterapia reprezintă utilizarea dispozitivelor electrice pentru a furniza tratamente terapeutice în scopul ameliorării durerii, stimulării țesuturilor, reducerea inflamației și îmbunătățirea funcționalității musculare și a nervilor. Acest dispozitiv folosește impulsuri electrice de intensitate mică pentru a bloca semnalele de durere transmise de nervi către creier.
Este adesea folosit pentru ameliorarea durerilor cronice sau acute, cum ar fi cele asociate cu artrita, durerile de spate.

În cadrul terapiei cu ultrasunete, undele sonore cu frecvențe înalte sunt direcționate spre țesuturile corpului folosind un dispozitiv special numit ultrasunet. Când aceste unde sonore intră în țesuturi, ele pot avea mai multe efecte terapeutice.

Laseroterapia, cunoscută și sub denumirea de terapie cu laser sau fototerapie cu laser, este o tehnică terapeutică care implică utilizarea razelor laser pentru a trata diferite afecțiuni medicale și pentru a stimula procesele de vindecare în țesuturile corpului.

Terapia Shockwave: O soluție neinvazivă pentru durerea musculo-scheletică

Terapia Shockwave este o metodă de tratament modernă și eficientă care utilizează unde acustice de înaltă energie pentru a stimula vindecarea țesuturilor. Este o procedură neinvazivă, nedureroasă, care nu necesită anestezie și nu are efecte secundare majore.

Cum funcționează?

Undele de șoc stimulează circulația sanguină, crescând aportul de oxigen și nutrienți la nivelul zonei afectate. De asemenea, stimulează producția de colagen, o proteină esențială pentru vindecarea țesuturilor.

Beneficiile terapiei Shockwave:

 • Reduce durerea și inflamația
 • Accelerează vindecarea țesuturilor
 • Stimulează producția de colagen
 • Îmbunătățește mobilitatea articulațiilor
 • Este o procedură neinvazivă și nedureroasă
 • Nu are efecte secundare majore

Indicații pentru terapia Shockwave:

 • Dureri de spate și gât
 • Tendinite
 • Fasciita plantară
 • Pinten calcaneean
 • Epicondilită (cotul tenismenului/golferului)
 • Artroză
 • Recuperare post-operatorie

Durata tratamentului:

Durata tratamentului variază în funcție de afecțiunea tratată și de severitatea acesteia. De obicei, sunt necesare 3-5 ședințe, cu o frecvență de 1-2 ședințe pe săptămână.

Contraindicații:

Terapia Shockwave nu este recomandată pentru pacienții cu:

 • Afecțiuni cardiace grave
 • Tromboză venoasă profundă
 • Infecții acute
 • Tumori maligne
 • Sarcină

Pentru mai multe informații, consultați un medic specialist în fizioterapie sau reumatologie.

 
 
 
10 ani de experiență profesională
IMG_E5053

Despre noi

Lideri in domeniul recuperariii kinetice

Suntem mândri să fim lideri în domeniul recuperării kinetice și să ne dedicăm resursele și cunoștințele noastre pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și vitalitatea. Dacă suferiți de dureri de spate, dureri de articulații, ați avut un accident vascular cerebral sau vă confruntați cu probleme post-traumatice, suntem aici pentru a vă oferi soluțiile de care aveți nevoie.

Obține o consultație Gratuită la un kinetoterapeut

Programează-te la o consultație

Activitatea noastră principală este orientată pe patru departamente principale:

IMG_E5302