RECUPERARE MEDICALĂ

RECUPERARE MEDICALĂ

Recuperarea medicală este procesul de restabilire a sănătății și funcționalității unei persoane după o afecțiune, accident sau intervenție chirurgicală. Scopul principal al recuperării medicale este de a ajuta pacientul să-și recâștige cât mai mult din funcțiile și activitățile normale, în funcție de gravitatea afecțiunii sale. Recuperarea medicală poate implica mai multe metode și tehnici.

2000+ Pacienți
5.0(100+Recenzii)

IMG_E5302

Conceptul Maitland

Metoda DNS

Terapia Schroth

FDM

YASTM

Conceptul Maitland

Tehnică de recuperare ortopedică cu rezultate rapide. Conceptul Maitland se bazează pe adaptarea tratamentului la nevoile individuale ale pacientului. Terapeutul ia în considerare simptomele, nivelul de durere și răspunsul pacientului la terapie pentru a ajusta tehnicile și planul de tratament. 

Este o metoda ce dă rezultate rapide în astfel de cazuri ca dureri de spate, dureri articulare

Este important să subliniem că fiecare pacient este unic, iar planul de recuperare medicală va fi adaptat nevoilor individuale. Echipa medicală, inclusiv medic, terapeut și asistent, va colabora pentru a dezvolta un plan personalizat care să optimizeze recuperarea pacientului.

Metoda DNS (stabilizare dinamică neuromusculară)

Metoda DNS (stabilizare dinamică neuromusculară) este o abordare terapeutică

modernă care se concentrează pe restabilirea funcției corecte a sistemului nervos, a sistemului musculo-scheletic și a posturii corpului în ansamblu.

Metoda DNS este folosită în principal pentru a trata diverse afecțiuni musculo-scheletice, precum și pentru a îmbunătăți performanța sportivă și mobilitatea generală. 

Se pune accent pe poziționarea corectă a articulațiilor și a coloanei vertebrale în timpul mișcărilor, astfel încât să se obțină alinierea optimă și să se evite tensiunile inutile asupra articulațiilor și mușchilor.

Este recomandată în recuperarea scoliozelor. cifozelor și posturilor defectuoase ale corpului.

Terapia Schroth

Terapia Schroth este o formă de terapie fizică specializată, dezvoltată pentru tratarea și corectarea deformărilor coloanei vertebrale, în special a scoliozei.

Terapia Schroth implică un program personalizat de exerciții, tehnici de respirație și tehnici de corectare a posturii, care sunt adaptate în funcție de tipul și gradul de deformare a coloanei vertebrale a fiecărui pacient. Scopul principal al terapiei este să reducă sau să corecteze curburile laterale ale coloanei vertebrale, să îmbunătățească postura și să prevină progresia scoliozei.

FDM (Fascial Distortion Model)

FDM (Fascial Distortion Model) este o abordare terapeutică ce se concentrează pe evaluarea și tratarea tulburărilor fasciale din corpul uman, cu scopul de a ameliora durerea, disfuncția și alte simptome legate de aceste tulburări.

Metoda FDM este utilizată pentru a trata o gamă largă de afecțiuni, inclusiv dureri de spate, probleme articulare, dureri de cap, leziuni sportive și multe altele. Terapeuții FDM sunt instruiți în evaluarea atentă a pacienților, identificarea distorsiunilor fasciale și aplicarea tehnicilor de tratament corespunzătoare.

ASTM

ASTM acesta este un tip de tehnică terapeutică utilizată în domeniul terapiei fizice și a medicinei sportive pentru tratarea problemelor legate de țesuturile moi ale corpului, cum ar fi mușchii, tendoanele și ligamentele.

Tehnica YASTM implică utilizarea unor instrumente speciale, de obicei din oțel inoxidabil sau alte materiale, pentru a aplica presiune și manipula țesuturile moi ale corpului. Scopul este să elibereze tensiunea, să îmbunătățească circulația sângelui și a limfei și să faciliteze vindecarea în zonele afectate. Aceste instrumente au margini și forme specifice, care permit terapeutului să lucreze adânc în țesuturi pentru a identifica și trata aderențele, cicatricile și alte probleme ale țesutului moale.

Prin utilizarea instrumentelor, terapeutul poate să:

  • Elibereze punctele de tensionare în mușchi și țesuturi moi.
  • Reducă aderențele și cicatricile care pot limita mobilitatea.
  • Stimuleze procesul de vindecare și regenerare a țesuturilor.
  • Îmbunătățească circulația sângelui și limfei în zonele tratate.

Terapia decongestivă

Terapia decongestivă se referă la un set de tehnici și tratamente utilizate pentru a trata umflarea sau retenția de lichide în diferite părți ale corpului, în special în sistemul limfatic. Această terapie are ca scop îmbunătățirea circulației limfatice, reducerea umflăturilor și îmbunătățirea stării generale a pacienților.

Terapia decongestivă este adesea folosită în cazurile de limfedem, care este o afecțiune în care sistemul limfatic nu funcționează corespunzător și provoacă acumularea excesivă de lichide și umflături în țesuturi. Aceasta poate fi cauzată de diverse factori, cum ar fi intervențiile chirurgicale, traumatismele, radioterapia sau afecțiuni congenitale.

Toate aceste tehnici și multe altele le puteți găsi în centrul nostru  de reabilitare medicală Kinetica. Specialiștii noștri sunt profesioniști calificați și certificați cu experiență mare în domeniu.

Tehnica de drenaj limfatic manual

Tehnica de drenaj limfatic manual implică aplicarea ușoară și ritmică a presiunii și mișcărilor de drenare pe piele, în direcția fluxului limfatic natural. Aceasta ajută la stimularea contracțiilor sistemului limfatic și facilitează drenajul limfatic către ganglionii limfatici, unde lichidele pot fi filtrate și procesate. Această tehnică este de obicei aplicată de terapeuți specializați și instruiți în tehnicile de drenaj limfatic manual.

Drenajul limfatic manual poate fi util în următoarele situații:

  • Edeme: Este folosit pentru a reduce umflăturile cauzate de retenția de lichide, cum ar fi în cazul limfedemului, edemelor postoperatorii sau edemelor asociate cu leziuni.
  • Recuperare postoperatorie: Poate fi folosit pentru a ajuta la reducerea umflăturilor și la îmbunătățirea circulației după intervenții chirurgicale, în special în cazul operațiilor de reconstrucție a sânului sau a intervențiilor la nivelul sistemului limfatic.
  • Probleme circulatorii: Drenajul limfatic manual poate ajuta la stimularea circulației limfatice și a circulației sanguine, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății generale a pielii și a țesuturilor.
  • Stimularea sistemului imunitar: Prin stimularea fluxului limfatic, această tehnică poate ajuta la susținerea funcției imunitare și la eliminarea toxinelor din țesuturi.
  • Stres și relaxare: Drenajul limfatic manual este de asemenea utilizat pentru a promova relaxarea și starea de bine generală, deoarece mișcările ușoare și ritmice pot avea un efect calmant asupra sistemului nervos.

Este important să consultați un terapeut specializat și instruit în tehnicile de drenaj limfatic manual pentru a primi tratamentul corespunzător și sigur.

10 ani de experiență profesională
IMG_E5053

Despre noi

Lideri in domeniul recuperariii kinetice

Suntem mândri să fim lideri în domeniul recuperării kinetice și să ne dedicăm resursele și cunoștințele noastre pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și vitalitatea. Dacă suferiți de dureri de spate, dureri de articulații, ați avut un accident vascular cerebral sau vă confruntați cu probleme post-traumatice, suntem aici pentru a vă oferi soluțiile de care aveți nevoie.

Obține o consultație Gratuită la un kinetoterapeut

Programează-te la o consultație

Activitatea noastră principală este orientată pe patru departamente principale:

IMG_E5302