Dureri de umăr – afectiuni si tratament

Ce este durerea de umar?

Durerea de umăr poate fi cauzată de o varietate de afecțiuni sau factori, de la leziuni la afecțiuni medicale. Este important să determinați cauza durerii pentru a primi tratamentul adecvat.

Iată câteva dintre cele mai comune cauze ale durerii de umăr și opțiuni de tratament:

Tendinita umărului este o inflamație a tendonului care poate provoca durere și disconfort la nivelul umărului. Tratamentul poate include, fizioterapie, kinetoterapie și crioultrasunet etc.

Bursita apare atunci când bursele, care sunt mici saci cu lichid care amortizează articulațiile umărului, devin inflamate. Tratamentul este conservator este determinat de fizioterapie, kinetoterapie, crioultrasunet etc.

Aceasta este o afecțiune în care capsula articulară se contractă și devine rigidă, limitând mișcarea umărului. Tratamentul poate include fizioterapie, kinetoterapie, crioultrasunet etc.

Luxația de umăr reprezintă o afecțiune în care capul humerusului (osul brațului) se deplasează în afara articulației umărului. Această dislocare poate fi cauzată de traumatisme sau leziuni grave și este asociată cu durere intensă și limitarea mișcării în umărul afectat. Tratamentul ce include fizioterapie și kinetoterapie, este necesar în caz de luxație a umărului.

Recuperarea după o fractură de humerus

Ea poate varia în funcție de severitatea fracturii, tratamentul aplicat și starea generală de sănătate a pacientului. După îndepărtarea ghipsului sau a atelei, kinetoterapia joacă un rol esențial în recuperare. Un kinetoterapeut va determiona programul de recuperare pentru a recăpăta forța, mobilitatea și funcția normală a brațului. Acest lucru poate implica exerciții de întindere, întărire și mobilitate, precum și fizioterapie și tehnici de terapie manuală (conceptul Maitland).

Dacă experimentați dureri de umăr persistente sau severe, este important să consultați un medic sau un kinetoterapeut. Medicul poate efectua un examen fizic, poate solicita teste imagistice, kinetoterapeutul determină un plan de tratament personalizat pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și mobilitatea umărului.