DURERE DE MÎNĂ – afectiuni si tratament

Ce este durerea la nivelul mâinii ?

Durerea la nivelul mâinii poate avea numeroase cauze, de la leziuni minore la afecțiuni mai grave. Pentru a determina cauza exactă a durerii și pentru a primi tratamentul adecvat, este important să consultați un medic sau un specialist în ortopedie.

Sindromul de tunel carpian: Această afecțiune apare atunci când nervul median din încheietura mâinii este comprimat. Poate provoca furnicături, amorțeală și durere în mână și degete.

01.

Fractura de mână

O fractură de mână reprezintă o leziune a unuia sau mai multor oase din mână. Aceasta poate varia în severitate, de la fracturi minore care nu necesită tratament chirurgical la fracturi mai grave care pot necesita intervenție chirurgicală pentru a corecta oasele deteriorate. Recuperarea post fractura de mână este esențială pentru a redobândi mobilitatea în articulația mânii, a scădea inflamația sau durerea, toate acestea se poat obține printr-un tratament adecvat ce poate conține kinetoterapie, terapie ocupațională, fizioterapie, crioultrasunet etc.
02.

Tratament

Tratamentul pentru durerea de mână depinde de cauza specifică și de severitatea durerii. Acesta poate include kinetoterapie, crioultrasunet, fizioterapie, terapie ocupatională, conceptul Mailtand etc. Este important să consultați un medic sau un kinetoterapeut pentru evaluarea și diagnosticarea corectă și pentru a primi recomandările de tratament potrivite pentru situația dvs.