Durerea de spate nu trece într-o zi

Dar vine o zi în care nu vrei să o mai înduri și îi cauți soluție. 

O durere de spate poate schimba tot – ritmul de viață cu care ești obișnuit, frecvența zâmbetului pe fața ta, pofta de muncă, capacitatea fizică. Este una dintre cele mai răspândite dureri ale prezentului, odată cu extinderea muncii la birou și prelungirea orarului de muncă, dar și timpului petrecut în fața gadgeturilor. Cu toate acestea, nu întotdeauna ne adresăm la medic de la primul disconfort și ne consolăm cu gândul tipic: „poate va trece de la sine” și cu intenția de a ne schimba deprinderile. Doar că, precum toate problemele de sănătate, durerile de spate nu iubesc amânările, chiar dacă trec și revin periodic.  

Pentru că le lăsăm să se „coacă” mai mult timp, este nevoie de timp și pentru a le trata. Iar timpul respectiv e necesar să fie în mâinile unui profesionist – kinetoterapeutul. 

Să povestim pe rând. 

CAUZELE DURERILOR DE SPATE

Poziția corporală incorectă, modul sedentar de viață, deficiențele nutriționale, obiceiurile nesănătoase, traumele, sporturile practicate incorect, alte boli cu influență asupra spatelui și coloanei vertebrale… toate pot genera dureri de spate. Acestea pot fi resimțite atât în partea superioară, cât și în cea de mijloc sau lombară, durerea împrăștiindu-se deseori și la nivelul șoldurilor și picioarelor, iar, în timp, pot evolua în afecțiuni precum deformarea coloanei, hernia de disc, spondiloza si spondilartroza, spondilita anchilozanta, osteoporoza, tumori ale coloanei ș.a.

Chiar și dantura cu probleme sau amigdalitele repetate pot fi cauza durerilor de spate. Și atunci… când sunt atât de multe posibile cauze și la fel de multe forme de afecțiune, este, fără îndoială, necesară examinarea și tratamentul individual, personalizat și detaliat. De aceea, dacă preiei modalitățile de exercițiu și tratament de la o altă persoană care își tratează durerile de spate, probabilitatea că nu vei avea rezultate sau chiar vei provoca un disconfort și mai intens, este foarte mare. 

ÎN CÂT TIMP TRECE DUREREA DE SPATE?

Contează tipul de afecțiune a spatelui. Durata de recuperare a pacienților este diferită de la caz la caz și depinde nu doar de gravitatea afecțiunii, dar și de particularitățile fiecărei persoane. De aceea, pentru a afla în cât timp veți uita de durere, e binevenită o primă consultație la medic, pentru a stabili forma afecțiunii și, respectiv, tratamentul necesar și durata acestuia. 

DE CE KINETOTERAPEUTUL? 

  • Pentru o diagnoză corectă.
  • Pentru un tratament prin exerciții și mișcare (calea inversă dinspre durere spre stare de bine).
  • Pentru reabilitarea funcțiilor normale ale coloanei vertebrale și mușchilor.
  • Pentru a resimți forța musculară.
  • Pentru reeducarea corpului și trecerea la o altfel de viață.

E lucru cunoscut, efectele mișcărilor nu sunt utile dacă se execută incorect. De aceea, ia de mână pe cel care știe ce trebuie să faci ca să nu mai simți durerea de spate. În mâinile specialiștilor kinetoterapeuți ai clinicii Kinetica, te vei simți în siguranță și vei avea garanția unei reabilitări calitative. Suntem oricând predispuși să-ți oferim detalii. Accesează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *